zoekmachinesHoe werken vriendelijke url's?

Met een vriendelijke url (ook wel FURL = Friendly URL genoemd) bepaal je zelf hoe de URL van je websitepagina's eruit komen te zien. Het is zaak om goed beschrijvende zoekwoorden in je  op te nemen.

 

Voorbeeld 1 - website: www.uwzaak.nl (fictief)

Stel je hebt een pagina over websites maken voor zakelijke gebruikers. Van de standaard URL: https://www.uwzaak.nl/home/1 zou je dan bijvoorbeeld https://www.uwzaak.nl/website-maken-voor-zakelijk-gebruik kunnen maken. We gaan er hier dan van uit dat je graag gevonden wilt worden op "website maken voor zakelijk gebruik".

 

Voorbeeld 2 - website: www.coavi.nl (fictief)

Stel je bent een loopbaancoach, je bedrijf is in Vianen gevestigd, maar je wilt graag ook in Utrecht gevonden worden op Google.

Je kunt dan de URL van een pagina wijzigen in www.coavi.nl/Loopbaancoach-Utrecht. Grote kans dat je hierdoor stijgt in de zoekresultaten van Google als mensen zoeken op "Loopbaancoach Utrecht.".

 

Meer in de SEO app

Verder kun je per pagina de zogenaamde 'meta-description' en 'page-title' invullen. Dit is het stukje tekst dat getoond kan worden in de zoekresultaten van de zoekmachines. Een goede 'meta-description' kan zorgen voor een betere CTR (Click Through Rate) van je website, met andere woorden: meer bezoekers!