Maak je website veilig met een SSL-certificaat

Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018 mag je niet zomaar persoonsgegevens verwerken. Dit moet veilig gebeuren en je moet toestemming hebben van de betrokken persoon of het moet noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de overeenkomst. Denk bijvoorbeeld aan een bestelling in je webwinkel, het is dan noodzakelijk om de adresgegevens van je klant op te vragen. Maar, let op, ook als je een contactformulier of een leden-login module op je website gebruikt, verzamel je persoonsgegevens.

 

Een cruciale stap hierbij is de inzet van SSL-certificaten om een beveiligde verbinding via HTTPS mogelijk te maken. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk is om deze te onderscheppen.

 

Heb je een Maakum website, dan kun je dit SSL certificaat eenvoudig zelf toevoegen. In het beheergedeelte van je website kun je het met één klik installeren bij "Bestel modules". WordPress klanten moeten even contact met ons opnemen.

8 redenen om een SSL-certificaat te gebruiken

  1. Je bent wettelijk verplicht een SSL-certificaat te gebruiken als je persoonsgegevens verwerkt.
  2. Het dataverkeer tussen de website en de bezoeker wordt versleuteld. Hierdoor is het veel lastiger geworden om deze gegevens "af te luisteren". Dit is belangrijk als je met vertrouwelijke gegevens werkt, zoals betalingen of persoonsgegevens. Fijn voor jou, en het is ook zeer prettig voor je klant om te weten dat zijn of haar gegevens bij jou in goede handen zijn.
  3. De echtheid van een site wordt bevestigd door de browser van de bezoeker. De bezoeker weet hierdoor 100% zeker dat hij op jouw site zit, en niet op een nagemaakte site (phishing).
  4. Beveiliging met HTTPS geeft vertrouwen bij je bezoeker. Klanten bestellen bijvoorbeeld vaker en meer in webshops met een SSL certificaat.
  5. Websites zonder SSL-certificaat krijgen een lagere waardering van Google.
  6. Google Chrome en Firefox markeren websites zonder SSL-certificaat als niet-veilig.
  7. Het nieuwe internetprotocol HTTP/2 stelt het gebruik van TLS (SSL) verplicht.
  8. Meer dan 50% van de websites die via een desktop wordt bekeken, beschikken over een SSL-certificaat.

 

 

Standaard SSL-certificaat

Het wereldwijd meest gebruikte SSL certificaat. Dit professionele certificaat wordt gekoppeld aan één domeinnaam.

 

 

 

Beveiliging: SHA-256
Kosten: € 20 per jaar

 

 

Bestel SSL

Wildcard SSL-certificaat

Met een wildcard SSL certificaat worden verschillende subdomeinen aan één SSL certificaat gekoppeld.

bijvoorbeeld: webshop.jouwdomeinnaam.nl en www.jouwdomeinnaam.nl

 

 

Beveiliging: SHA-256
Kosten: € 99 per jaar

 

 

Bestel Wildcard SSL

EV SSL-certificaat

Bij het EV SSL certificaat (Extended Validation) wordt de identiteit van de website eigenaar strenger gecontroleerd.  Dit certificaat herkent de bezoeker aan de groene balk in de browser. Het EV SSL certificaat wordt bijvoorbeeld gebruikt door banken.

 

Beveiliging: SHA-256
Kosten: € 175 per jaar

 

 

Bestel EV SSL